• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

28.05.2010

Общинският съвет в Балчик прие Програма за енергийна ефективност за периода 2010-2011 година. Целта на документа е предприемане на действия за намаляване на разходите за горива и енергия, подобряване на качеството на енергийните услуги, промяна в моделите на енергийно поведение на всички групи потребители в общината.
Реализацията на проектите за енергийна ефективност са насочени към сгради в секторите образование, здравеопазване, култура; уличното осветление и това в административните сгради. Сред мерките, които трябва да бъдат предприети, са подмяна на дървена и стоманена дограма с PVC и стъклопакети, топлоизолация на покриви, фасадна изолация и въвеждане на автоматично регулиране на отоплителните инсталации.
В програмата е залегнало продължаване изграждането на газопреносна мрежа и централа за биогаз с преносна мрежа до общински обекти.
Финансирането на тези проекти ще се търси от Оперативна програма „Регионално развитие”, фонд „Енергийна ефективност”, както и по други европейски програми и фондове.

Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.
При извършено на 12.02.2024 г. и 26.02.2024 г. пробонабиране и изследване по показателите от група „А“ от пунктове при крана на потребителя в 08. Зона Оброчище 1, с. Сен