• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

20.06.2016

Проект на Община Балчик получи одобрение по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020. Стойността на финансирането, което ще се реализира по процедура BG05М20Р001-3.001 "Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение", е 437 893,80 лева. Целта на проекта е да бъдат създадени условия за подпомагане на децата от етническите малцинства и от маргинализирани обществени групи, от семейства, търсещи или получили международна закрила и изграждането им като пълноценни граждани и за  успешната им професионална, социална и личностна реализация.
Мерките по проекта включват подобряване на условията за равен достъп до предучилищна подготовка и възпитание, както и допълнителни занимания с  деца, за които българският език не е майчин, за овладяване на официалния език преди постъпване в първи клас.

Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.