• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

17.03.2016

И тази година Община Балчик ще се включи в Международната кампания "ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА", организирана от световната природозащитна организация WWF. Каним гражданите да се включат в кампанията като изключат осветлението си на 19 март 2016 г. от 20.30 часа до 21.30 часа.

"Часът на Земята" е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към различни природозащитни проблеми и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им.

През 2015 г. "Часът на Земята" вече е най-популярната световна инициатива с участници от 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси - обединени в общи послания и действия за природозащита.

Инициативата "Часът на Земята 2016" ще бъде фокусирана към усилията за справяне с климатичните промени. Със символично гасене на осветлението за час, ще обърнем внимание на спешната нужда от действия за ограничаване на климатичните промени.

За по-малко от четвърт час парламентарно представените партии в Балчик се споразумяха за състава на СИК-овете в община Балчик по време на свиканите от кмета Николай Ангелов...
Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.