• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

12.03.2024

Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”. По време на събитието ще се представи документалният филм „Димитър Ненов и измеренията на изяществото“, а след прожекцията ще има клавирен рецитал на пианистката Венета Нейнска. 

В същия ден ще се проведе и музикална работилница с деца от Центровете за настаняване от семеен тип на тема „Как се прави музика“. По завладяващ и достъпен начин Венета Нейнска ще разкаже вдъхновяващи истории за най-известни български и световни композитори, а децата ще могат сами да правят музика на различни ударни инструменти и ще създадат своя собствена мелодия. 

Събитията ще се проведат и в други български градове и са инициатива на организацията за култура Sofia Art Institute. Всички те са безплатни и се осъществяват с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”. Концертът в Балчик се провежда в партньорство с Община Балчик.       

Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.