• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

29.10.2010


Проект на Община Балчик е одобрен за финансиране по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.1-09/2010 „Подкрепа за прилагане на мерки за енергийна ефективност в общинска образователна инфраструктура в градските агломерации" и е в размер на 3 367 291,85 лева. В него са включени 9 детски градини (ЦДГ и ОДЗ) -  и 5 училищни заведения (ОУ и СОУ), върху които ще бъдат извършени строителни-монтажни работи, необходими за внедряване на мерките за повишаване на енергийната ефективност - саниране и подмяна на прозорци и врати. Целите на проекта са намаляване потреблението на енергия в общинските образователни заведения, внедряване на съвременни енергоспестяващи технологии, подобряване средата за провеждане на образователно - възпитателния процес и осигуряване на равен достъп за деца от етническите малцинства.



Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.