• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

18.10.2010


На 26 октомври 2010 г. /вторник/ от 18,30 часа в храм „Св. Св. Константин и Елена" - гр. Балчик, смесен хор "Черноморски звуци" при НЧ „Паисий Хилендарски-1870" с диригент - Валентина Георгиева, хормайстор - Наталия Смирнова и корепетитор - Марияна Тихолова ще изнесе концерт, посветен на 1-ви ноември. След тази изява на родна сцена предстои участието на хора в Двадесет и четвъртия международен хоров конкурс PRAGA CANTAT 2010.  В рамките на този конкурс хоровото изкуство на нашата страна ще бъде представено за първи път.


В концертната програма са включени произведения от български композитори,  сред които е и проф. Стефан Драгостинов, искрен приятел на хора, един от съоснователите на Ротари в България и автор на знаменитата „СИМФОНИЯ ЗА МИРА", написана по поръчка на Rotary International.

1.    Knut Nystedt - LAUDATE

2.    John Farmer - FAIR PHILLIS I SAW

3.    Antonin Dvorak - NAPADLY PISNE

4.    Александър Танев - НЕ МОЙ ПЕЯ, ПТИЧКО РАНОБУДНА

5.    Стефан Драгостинов - БАБА ЛУК ПОСЕЛА

6.    Тодор Попов - СТАРА СА МАЙКА НИ ЛОЖЕ

7.    Николай Стойков - КАЛУГЕРИНЕ

8.    Стефан Драгостинов - ЗАПАЛИ СЕ ПЕРУЩИЦА

9.    Стефан Драгостинов - ДИГУ, ДИГУ, ДИ.... /премиера/



На 17 юли /сряда/, при благоприятни метеорологични условия, ще бъдат извършени имагоцидни обработки срещу комари в гр. Балчик и в селата Оброчище, Кранево и Рогачево.
Националният отбор по ветроходство в клас "Оптимист" е в Балчик от днес и до 12 юли ще провежда своите тренировки в акваторията на залива.