• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

12.03.2024

Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”. По време на събитието ще се представи документалният филм „Димитър Ненов и измеренията на изяществото“, а след прожекцията ще има клавирен рецитал на пианистката Венета Нейнска. 

В същия ден ще се проведе и музикална работилница с деца от Центровете за настаняване от семеен тип на тема „Как се прави музика“. По завладяващ и достъпен начин Венета Нейнска ще разкаже вдъхновяващи истории за най-известни български и световни композитори, а децата ще могат сами да правят музика на различни ударни инструменти и ще създадат своя собствена мелодия. 

Събитията ще се проведат и в други български градове и са инициатива на организацията за култура Sofia Art Institute. Всички те са безплатни и се осъществяват с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”. Концертът в Балчик се провежда в партньорство с Община Балчик.       

Община Балчик ще се включи в кампанията на bTV "Да изчистим България заедно". Събитието ще се проведе на 14 септември, като през деня всеки, които иска да се включи,
През ДСК Директ можете да платите своя данък МПС и други местни данъци и такси към Община Балчик.