• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

06.11.2023

Пети мандат да управлява община Балчик получи Николай Ангелов на провелите се местни избори вчера. По официални данни на Централната избирателна комисия, публикувани рано днес, независимият Ангелов има събрани 3 909 гласа, което е 68,29% от отишлите до урните. Опонентът му Парсек Салбашян (Коалиция ПП-ДБ) е спечелил доверието на 1 669 жители на общината (29,16%). 146 човека са отишли до избирателните секции, за да отбележат, че не подкрепят никого. Станка Станчева (ИК) води с един глас пред Десислава Симеонова (ПП ГЕРБ) в село Змеево. Новият кмет на Кранево е Атанаска Иванова (ВМРО - БНД). Тя победи в крайморското село Даниела Пеловска (ПП ГЕРБ). Асен Асенов (МК ”ЗСАС” (ЛЕВИЦАТА!) ще бъде кмет на село Преспа. Той победи Димитричка Илиева (БСП ЗА БЪЛГАРИЯ). В село Църква кмет ще бъде Светлана Димитрова (БСП ЗА БЪЛГАРИЯ). Другият кандидат - Калин Калчев, получи 77 гласа (МК ”ЗСАС” (ЛЕВИЦАТА!). Днес в 14:30 избраните кметове и общински съветници ще положат клетва.
За по-малко от четвърт час парламентарно представените партии в Балчик се споразумяха за състава на СИК-овете в община Балчик по време на свиканите от кмета Николай Ангелов...
Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.