• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

04.10.2023

Поредно събитие за популяризиране значението на европейското териториално сътрудничество, както и постиженията на сътрудничеството между България и Румъния се проведе днес. По крайбрежната алея в Балчик представители на двете страни управляваха велосипеди и се забавляваха. Младите хора имаха възможност да научат повече за постигнатото от съседните държави в областта на кооперирането за съвместни инициативи. Една от тях е закупуването на велосипеди за ползване от местната общност и туристите в Балчик, както и цялостното обновяване на крайбрежната алея.
Представителите на Регионалния офис за трансгранично сътрудничество изразиха задоволство от постигнатата устойчивост на изпълняваните от местната администрация проекти.


Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.