• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

04.10.2023

Поредно събитие за популяризиране значението на европейското териториално сътрудничество, както и постиженията на сътрудничеството между България и Румъния се проведе днес. По крайбрежната алея в Балчик представители на двете страни управляваха велосипеди и се забавляваха. Младите хора имаха възможност да научат повече за постигнатото от съседните държави в областта на кооперирането за съвместни инициативи. Една от тях е закупуването на велосипеди за ползване от местната общност и туристите в Балчик, както и цялостното обновяване на крайбрежната алея.
Представителите на Регионалния офис за трансгранично сътрудничество изразиха задоволство от постигнатата устойчивост на изпълняваните от местната администрация проекти.


Община Балчик ще кандидатства с проект пред ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда) в Сектор
Ремонтът на покрива на Народно читалище ”Христо Смирненски-1941г.” в село Сенокос приключи. Днес техническа комисия от Община Балчик прие извършените дейности.