• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

11.01.2023

Изнесена приемна за граждани ще има регионалният представител на Комисия за защита от дискриминация. Тя ще се проведе в сградата на Община Балчик на 25.01.2023г. /сряда/ от 10.30ч. до 12.00ч. 

Комисията за защита от дискриминация е специализиран орган, призван да провежда държавната политика в областта на равните възможности и равното третиране на всички граждани на територията на Република България.

Регионалният представител на Комисията консултира граждани, които са били обект на дискриминационни действия в работата, на улицата, в училище, в общината, в здравното заведение, в магазина, тези които се чувстват с нарушени права заради недостъпна архитектурна среда или редица други практики на дискриминация, и им оказва методическа помощ при подаване на жалби, сигнали, ако това  е необходимо. 



Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.