• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

27.07.2022

                                              

В Художествена галерия – Балчик предстоят следните изложби:


„Изкушение“ - Николай Тихолов
На 3 август от 18.00 ч., ще бъде откриването на изложбата „Изкушение“ на кюстендилския художник Николай Тихолов. Той е познат на балчишката публика със своята керамика и живопис. Тази година  ще представи картини в характерния за него декоративен стил, керамични пана и релефи от оцветено дърво.

Ще можем да се насладим на свят, разкриващ красиви природни елементи, различни символи и интересни композиции с топли земни цветове. Николай Тихолов е многостранно развит художник, търсещ постоянно нови хоризонти и преоткриващ себе си творец.


Следващата изложба е „Пътят на хаджийската премяна от Синия Балкан до Белия град“ - Дора Куршумова.

На 17 август от 17.30 ч., Художествена галерия - гр. Балчик.

Ще бъдат представени картини в техника восъчен батик, съчетан с акрилни бои.

Централно място заема образът на българката и нейната премяна, с акцент над божигробската престилка.

Зад гърба си, Дора Куршумова има 52 самостоятелни изложби.

В Художествена галерия – Балчик, художничката гостува през 2014 г. с изложбата „Попътен вятър“, а през 2015 г. - с „Хубостта на българката“.

Дора Куршумова е и автор на много книги. Задно със своите платна, тя възражда и поддържа българските традиции и история.

Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.