• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

22.06.2022

Курортният комплекс "Албена" събира видни преподаватели от различни европейски държави на XXII Международен педагогически форум. Събитието ще се проведе от 24 до 26 юни и се организира от Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите при Тракийския университет в Стара Загора.
Пленарните доклади ще бъдат изнесени от д-р Пеги Пелонес от Гърция и доц. д-р Елизабет Лазару от Румъния. В кръглите маси и работата по секции ще се включат още изявени педагози и учени от Австрия, Италия, Малта и Северна Македония.
Представители на РААБЕ-България ще презентират най-новата си специализирана методическа литература, а лекторите на Итера ще дискутират проблемите на медиацията.
Най-атрактивната част от форума е посветена на прилагането на STEM методиката в училищата. В този модул с интерес се очакват интересните демонстрации от специалистите на Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите при Тракийския университет в Стара Загора.

Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.