• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

07.06.2022

Художничката Флора Начева ще представи своя самостоятелна тематична изложба от маслена живопис под наслов - "С ЦВЯТ И МИРИС НА МОРЕ"

14.06.2022 г., 17:30 часа - Откриване

Художествена галерия - гр. Балчик


Художничката Флора Начева е родена в гр. Балчик. Завършила е ШУ "Епископ Константин Преславски" и 42 години работи в областта на предучилищното образование.

Първите си опити в изобразителното изкуство прави в ученическите си години, рисувайки шаржове на съученици. Единствено тогава посещава школа по рисуване при големия добрички художник Янко Атанасов. През годините е правила акварели с илюстрации на детски приказки за децата, с които работи. 

Интересът към маслената живопис се поражда преди около десетина години спонтанно и става нейна страст. От тогава до сега работи като самоук художник. Започва много късно творческата си кариера, но за сметка на това работи активно и много продуктивно.

До момента има 8 самостоятелни изложби в гр. Балчик и страната, една от които в чужбина. Член е на Националното сдружение на художници от цялата страна, с които участва ежегодно в благотворителни пленери в Балчик, Варна, Приморско, Шабла, "Бялата лагуна", Априлци и Банско.

Изложбата й в Културно-информационен център "Мелницата"- гр. Балчик, преминава при небивал интерес, като бе почетена от близо 200 посетители, поставяйки рекорд по посещаемост в Балчик през последните две десетилетия.

Притежатели на нейни картини има в много градове от България, а част от картините й са собственост на ценители от Русия, Германия, Молдова, Румъния и Белгия.

В Художествена галерия – гр. Балчик, ще се приюти поредната самостоятелна тематична изложба на Флора Начева, която ще се открие на 14 юни 2022 г от 17:30 часа.

Цикълът от морски пейзажи е под наслов "С цвят и мирис на море" и съдържа 20 платна – маслена живопис.

Специални гости на събитието ще бъдат балчишката поетеса и бивш преподавател Пенка Димитрова и певицата Елена Иванова.


Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.
При извършено на 12.02.2024 г. и 26.02.2024 г. пробонабиране и изследване по показателите от група „А“ от пунктове при крана на потребителя в 08. Зона Оброчище 1, с. Сен