• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

15.03.2022

Представители на няколко хотела в Балчик, които са настанили граждани на Украйна, бягащи от военните действия в страната, проведоха среща с кмета на Община Балчик Николай Ангелов. В разговора те споделиха, че в момента в техните бази са настанени около 500 човека, като се очаква да пристигнат още хора. От изнесените данни стана ясно, че сред настанените има 300 деца. Хотелиерите заявиха, че трудностите пред тях растат с всеки изминал ден и са на предела на възможностите си.
Кметът Ангелов декларира, че Общината има капацитет, но няма делегирани права от държавата за извършване на административни услуги за бежанците, както и собствена леглова база. В случай, че държавните институции, имащи ведомствени станции на територията на общината, решат да ги отворят за бягащите от войната, то местната власт ще направи всичко необходимо, за да създаде ред за настаняване.

Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.