• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

25.02.2022


От днес всеки българин или чужденец със собственост на територията на община Балчик може да плаща от разстояние задълженията за Местни данъци и такси. Плащанията са възможни през касите на ИЗИПЕЙ и през интернет платформата ИПЕЙ.

Плащането се извършва бързо, евтино и много лесно само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или ЕИК-а на фирмите. Интернет плащането става след регистрация в сайта ИПЕЙ и следване на всички указателни стъпки в него. ИПЕЙ работи и на английски език, което улеснява платежните услуги за чужденците. ИЗИПЕЙ към момента има 2 807 каси в цяла България. Подробна информация, къде се намират всички офиси на ИЗИПЕЙ в България, може да видите ето тук: https://www.easypay.bg/site/?p=offices_list. Те са с гъвкаво работно време, удобно за хората, а повечето от тях работят и в почивни, и празнични дни.

Новата услуга на автоматично разплащане на данъците улеснява неимоверно гражданите. Голям плюс е за собствениците на автомобили, които, плащайки от разстояние данъка на колата си, могат да минат веднага на Годишен технически преглед. Онлайн плащането на данъци е в полза най-вече на живеещите извън общината и пести време, нерви и пари. Тези плащания спазват и 5%-ната отстъпка до края на всеки месец април. С тях се повишава и събираемостта от местните приходи. Услугата е безвъзмездна за Балчик. Така администрацията реализира модерно и европейско обслужване за жителите си и гарантира по-висока събираемост на данъци.

Облекчаване на административните услуги, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближаването на администрацията до тях са едни от основните приоритети в работата на кметския екип.



Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.