• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

21.12.2021

Посланикът на Казахстан Темиртай Избастин и почетния консул на страната във Варна Милен Райков откриха фотографска изложба в “Мелницата”. Двамата гости бяха посрещнати от кмета Николай Ангелов, с когото разгледаха близо 30 художествени и документални пана. Н.пр. Темиртай Избастин поднесе увлекателен разказ за живота в съвременен Казахстан, за традициите на многонационалната държава и водената политика от правителството за икономически и културен мост между Европа и Азия.
От своя страна кметът Ангелов запозна накратко госта с възможностите за инвестиции в общината, с развитието на региона в земеделието и туризма.
Посланикът на Казахстан си тръгна с обещание да се върне отново през лятото, за да разгледа стадиона, крайбрежната алея и близките голф игрища.
Изложбата е експонирана в Ритуалната зала на ТИЦ “Мелницата”.

Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.