• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

17.06.2021

Министерството на културата информира относно предстоящи летни планови проверки по спазването на разпоредбите на Закона за авторското право и сродните му права.
Проверките на Дирекция „Авторско право и сродните му права“ при Министерството на културата, целящи ограничаването на евентуалното неразрешено използване на закриляни обекти на авторското и сродните му права, ще имат фокус, но няма да се ограничават до търговски, хранителни и развлекателни обекти, в които се извършва озвучаване с музика.
Контрол ще се осъществява и по отношение на хотели, в които се препредават телевизионни програми.
Министерство на културата приканва ползвателите на закриляни обекти на авторското право и сродните му права да уредят съответното използване с правоносителите.
При констатиране на нарушения ще бъдат образувани административнонаказателни производства. Напомняме, че установената в закона улеснена процедура по връчване на актовете за установяване на административни нарушения и на наказателните постановления по ЗАПСП не позволява укриването на нарушителите и осуетяването на административнонаказателната отговорност.
6496 домови табели ще бъдат предоставени за жителите на гр. Балчик и вилната зона. Те са изработени по проект: BG06RDN001-19.585-0001
За по-малко от четвърт час парламентарно представените партии в Балчик се споразумяха за състава на СИК-овете в община Балчик по време на свиканите от кмета Николай Ангелов...