• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

18.01.2021

Днес бе подписан договор за изпълнение на проекта за възстановяване на велоалеята между град Балчик и курортен комплекс Албена. Общата сума на ремонтните дейности възлиза на 234 769 лева, а срокът, в който трябва да приключи работата, е три месеца. 

Алеята е с обща дължина 8,7 километра, а ширината й е 3 метра. Тя е построена преди повече от 30 години и се е компрометирала с времето. 

Ремонтът й ще допринесе за безопасността на велосипедистите и ще затвърди района на Балчик като привлекателно място за велотуризъм. 

Ремонтните дейности обхващат възстановяване на 6 520 квадратни метра от асфалтовото покритие, което на места е напълно разрушено.  Велоалеята ще бъде маркирана по цялата дължина, ще бъдат монтирани пътни знаци, регламентиращи движението по нея.


Екипът, който ще работи на терена, ще извърши разчистване на клони от храсти и дървета, фрезоване на кръпки от съществуваща асфалтова настилка, полагане на асфалтобетон. Ще бъдат възстановени нарушените участъци до спирка „Изгрев“ и спирка „Овчаровски плаж“.


В началото на велоалеята на спирка „Сборно място“ ще бъде монтирана информационна табела с туристическите обекти на община Балчик.

Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.
При извършено на 12.02.2024 г. и 26.02.2024 г. пробонабиране и изследване по показателите от група „А“ от пунктове при крана на потребителя в 08. Зона Оброчище 1, с. Сен