• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

16.03.2020

Кметовете и кметските наместници на населени места в община Балчик незабавно да предават в Общинската администрация информация за лица, завърнали се от чужбина и рискови държави, като посочват трите имена, адрес и ЕГН. Това сочи заповед на кмета Николай Ангелов във връзка с прилагане на мерки за предотвратяване разпространението на COVID-19. Постъпилата информация следва да се обобщи и незабавно да се предава на РУ на МВР – Балчик и РЗИ – Добрич.
Гражданите могат да сигнализират за струпване на хора, нарушена карантина или работещи заведения на телефон 0579 72523.
Създава се организация за обслужване на възрастните хора по домовете от страна на "Домашен социален патронаж". Целта е да не се налага те да ходят до търговските обекти.
Общинската болница ограничава влизанията на близки на болните до отделенията.
С цел недопускане струпването на хора при провеждането на сватбени ритуали, в ритуалната зала ще се допускат само младоженците и свидетелите, гласи публикуваната днес заповед на кмета на Община Балчик. Тъжните ритуали /погребения/ да се извършват в най-тесен семеен кръг, сочи още заповедта.
От Общинския съвет за сигурност напомнят, че сигнали за всякакъв вид спешни повиквания се подават на тел. 112. "Горещият телефон" на Министерството на здравеопазването е 02 807 8757. На него може да се получи информация за коронавируса, както и кои търговски обекти трябва да работят и кои не.
Телефонът на РЗИ Добрич е 058 588614. Сигнали в РУ на МВР се подават на 0579 72431/32. "Горещият телефон" в Община Балчик е 0579 71077.

Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.