• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

21.07.2010

Световният пробег на хармонията премина днес през Балчик. Близо 20 спортисти от Ирландия, Русия, Латвия, Сърбия и България приветстваха жителите на Белия град и връчиха на кмета Николай Ангелов факела на хармонията. От своя страна той поздрави участниците в световната инициатива и подчерта, че спортът е едно от най-силните средства за сближаване на хората от всички континенти.
Към спортистите от пробега на хармонията се присъединиха футболен клуб „Черноморец” и клуб „Здравец – Спорт за всички”, чиито участници са на възраст 55 до 84 години.
Факелът на хармонията, носен през годините от Папа Йоан Павел Втори, Михаил Горбачов и Мохамед Али, премина днес през ръцете на всички присъстващи на спортното събитие в центъра на Балчик. 
Международната щафета се пренася в над 100 държави от всички континенти на света. Горящият факел символизира хармония и единство между хората. Основател на движението е индийският философ Шри Чинмой /1931-2007/.

За по-малко от четвърт час парламентарно представените партии в Балчик се споразумяха за състава на СИК-овете в община Балчик по време на свиканите от кмета Николай Ангелов...
Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.