• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

21.09.2019

Днес Балчик отбелязва 79 години от освобождението от румънска окупация. Празникът започна с церемония по издигане на националния флаг на Република България. Венци и цветя бяха поднесени на Паметника на героите, паднали за Отечеството.
В словото си кметът на Община Балчик Николай Ангелов подчерта значението на този ден за Добруджа и цяла България. В приветствието си към балчиклии президентът Румен Радев написа: "Свеждам глава заедно с Вас пред доблестта на българските войни и усърдието на родните дипломати. Делото им увенча с успех мечтата на българите за единение, свобода и независимост."
След официалната част присъстващите посетиха залата на Историческия музей, където бе открита изложба с фотоси "Денят на нашето освобождение".

Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.
При извършено на 12.02.2024 г. и 26.02.2024 г. пробонабиране и изследване по показателите от група „А“ от пунктове при крана на потребителя в 08. Зона Оброчище 1, с. Сен