• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

26.06.2018

В периода 26 юни - 01 юли на стадион "Градски" за четвърта поредна година ще се проведе ФУТБОЛЕН ТУРНИР „Infinity Football", който ще събере стотици хора, които ще преминат заедно пътя от спорт към толерантност, за да вдъхновят със своя талант и дадат шанс за преборване на стереотипите, стигмите и предразсъдъците, които засягат уязвими групи от общността. ФУТБОЛЕН ТУРНИР „Infinity Football" e част от Национална кампания за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ" на СОНИК СТАРТ и ще се проведе под патронажа на Николай Ангелов - кмет на община Балчик. „Infinity Football" е посланието, което тази година турнирът носи - посланието за безграничния дух; за силата на спорта; за постиженията, стремежите и мечтите на всеки един от нас; за честната борба, желанието да спечелиш, но не за себе си, а за отбора - този на толерантността и приемането, на многообразието и равните възможности да постигаш мечтите си.
Официалното откриване на турнира ще се състои на 26 юни 2018 г. в гр. Балчик на стадион „Градски" от 18:00 ч.
„Infinity Football" включва две възрастови категории - деца от 14 до 16 г. ( 26 - 28 юни ) и ветерани ( 29 юни - 01 юли ). В турнира участие ще вземат деца от отборите на градовете Балчик, Суворово, Тича, Аксаково, Тутракан, Драгоман, Полски Тръмбеш, Червен бряг, както и детският отбор на СОНИК СТАРТ, съставен от деца, ползватели на социални услуги. Отборите на ветераните са съставени от футболисти от градовете Балчик, Карлово, Кайнарджа и Провадия.
ФУТБОЛНИЯТ ТУРНИР „Infinity Football" директно подкрепя целите на Националната кампания за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ" на СОНИК СТАРТ, а именно да утвърди нагласата за толерантност, приемане на различията, както и активност и действеност по отношение на справяне с насилието и социалното изключване на определени групи от обществото.

Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.
При извършено на 12.02.2024 г. и 26.02.2024 г. пробонабиране и изследване по показателите от група „А“ от пунктове при крана на потребителя в 08. Зона Оброчище 1, с. Сен