• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

07.06.2010

Министерството на труда и социалната политика възстанови на Община Балчик сумата от 282000 лева, внесени по сметка на Социално-инвестиционния фонд за ремонт на детска градина „Знаме на мира”. През месец май миналата година Общината подписа споразумение за финансиране на обща стойност 462170,74 лв. за ремонт на детската градина, като собствените средства са 282000 лева. Поради липса на осигурен финансов ресурс от страна на МТСП към фирмата, спечелила търга за строителство, ремонтни работи в детската градина не са извършвани. Междувременно закриването на СИФ наложи прекратяване на договора от страна на Община Балчик през месец април тази година. Днес кметът Николай Ангелов обяви, че е открита процедура за избор на нов изпълнител. Очакванията му са, че ремонтът ще започне след два месеца, когато изтича срокът за избор на нова фирма. Детската градина ще бъде включена в проект на местната власт по Оперативна програма «Регионално развитие» за внедряване на мерки за енергийна ефективност.

Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.