• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

07.03.2017

Одобрено е проектното предложение на Община Балчик по процедура BG05М9ОР001-2.005 „Активно включване" на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020. Проектът се казва „Насърчаване достъпа до заетост на уязвимите групи от Община Балчик".

Проектът цели да се реализират комплексни действия в посока улесняване достъпа до заетост на уязвими групи, включително и чрез предоставяне на иновативни социални и здравни услуги, свързани с:

- разширяване  възможностите за подобряване качеството на живот на хората с увреждания и техните семейства, повишаване мотивацията им за независим и самостоятелен начин на живот чрез предоставяне на равни възможности за заетост и интеграция на пазара на труда.

- насърчаване участието на пазара на труда и възстановяване на трудовата активност на семейства с деца /включително с увреждания/, които са започнали да търсят работа или са в заетост, след предоставени интегрирани мерки за социално включване

- предоставяне на възможности за връщането на пазара на труда на лицата, които полагат грижи за близките си с увреждания.

Дейностите по проекта следва да приключат до 31 декември 2018 г. Продължителността на проекта е 20 месеца, със срок за предоставяне на социалните услуги 18 месеца. В проекта ще бъда включени 22 неактивни или безработни лица и 22 участници с увреждания над 18 г., получаващи услуги.

Стойността на одобрената безвъзмездна финансова помощ по проекта е 315 791,82  лв.





Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.