• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

18.05.2016

Форумът по традиция се организира от Българската телеграфна агенция, а на нея присъстват собственици и журналисти от различни български издания от цял свят.
На официалното откриване днес кметът участва с презентация в панел "Опазване на културно-историческото наследство - регионални политики". Пред присъстващите Николай Ангелов представи направеното за възстановяването и експонирането на късноантичната и средновековна крепост, мелницата и галерията в Балчик, както и Текето в с. Оброчище.
По време на своето изложение кметът за пръв съобщи, че има намерение да премести открития преди 9 години храм на Кибела на място, което е в близост до морето. Така той ще стане достъпен за туристите и ще може да бъде съхранен.
В отговор професор Николай Овчаров приветства идеята и определи Балчик сред общините у нас с най-голям принос в опазване на културното и историческо наследство.

Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.
При извършено на 12.02.2024 г. и 26.02.2024 г. пробонабиране и изследване по показателите от група „А“ от пунктове при крана на потребителя в 08. Зона Оброчище 1, с. Сен