• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

24.05.2010

Уважаеми съграждани,

На Празника на град Балчик - 24 май, приемете пожеланията ми за здраве и успехи на всички вас!

Живеем в град с хилядолетна история и наслоени културни традиции, които съхраняваме и развиваме.
На празника виждаме творчеството на нашите деца, резултата от труда и таланта на културните дейци, уважително приветстваме нашите учители, горди сме с поредния випуск, който ще продължи напред в живота.

Въпреки световната икономическа криза Община Балчик не е намалила средствата, които отделя за култура и образование. Нашите творчески състави имат сцена за изява не само в страната, но и в много европейски градове. Училищата ни са обезпечени с всичко, необходимо за провеждане на нормален учебен процес. Осигурена е закуска и обяд за всички деца. В момента има изготвен проект за подобряване на енергийната ефективност на всички училища и детски градини.

Скъпи съграждани, въпреки многото поводи за приповдигнато настроение преди празничния ден, трябва да споделя с вас и безпокойството си от проблемите, пред които ежедневно сме изправени. Мудното и недоброто изпълнение на проекта за канализация и подмяна на водопроводната мрежа ни принуждава да газим кал и дишаме прах. Нека потърпим още малко. Убеден съм, че до края на тази година този проект ще приключи. Балчик ще е единственият град в България с изцяло подменена водоснабдителна и канализационна мрежа и ще започнем цялостно асфалтиране и благоустрояване на улиците в града.

Нарастващата безработица в община Балчик е другият проблем, който ме притеснява. В стремежа си да привличаме нови инвеститори, едно от основните ни условия е наемане на работници от общината. Кандидатстваме във всички програми на Министерството на труда и социалната политика, където има възможност за разкриване на нови работни места. Община Балчик е най-големият работодател, но за съжаление ние имаме щат и възможности, които не можем да надвишим.

Нека забравим всички проблеми и в празничния 24 май всички се съберем отново в центъра на града, за да се повеселим и пожелаем благополучие на нашите семейства и красивия ни град Балчик!


Честит празник!


Николай Ангелов,

Кмет на Община Балчик


Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.