• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

11.11.2015

Община Балчик даде ход на процедура за избор на изпълнител  за изготвяне на техническо и енергийно обследване на жилищни блокове №24 и 26 в ж.к. "Балик". Печелившата фирма трябва изготви документ в рамките на 30 дни, който да послужи за установяване на конструктивната устойчивост на сградите, изготвяне на технически паспорт, предписание и график за следващи ремонти на двете сгради.
Блоковете имат общо 76 апартаменти и 6137 кв.м. застроена площ. По-рано тази година техните собственици кандидатстваха по условията на Националната програма за енергийна ефективност за саниране на сградите.
След като бъде изготвен технически проект, Общината ще обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на строителните дейности. Очаква се ремонтът да започне идната пролет.

За по-малко от четвърт час парламентарно представените партии в Балчик се споразумяха за състава на СИК-овете в община Балчик по време на свиканите от кмета Николай Ангелов...
Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.