• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

15.10.2015

Ситуация на пожар в ОУ "Антим І" тренираха екипи на пожарната, спешна помощ, полиция и доброволци. Тренировката имаше за цел да се проверят действията на институциите при кризисна ситуация. По време на занятието бяха евакуирани всички ученици и персонала на учебното заведение. Една от задачите на учителите бе да изведат всички деца и да проверят по списък дали са евакуирани. В случая днес едно от децата бе изнесено на носилка и му бе дадена първа помощ.
Вторият етап на тренировката премина пред сградата на Общината, където огнеборците от Балчик и Албена, колегите им от полицията и спешна помощ наблюдаваха действия по гасене на пожар от участниците в доброволното формирование. На площада бяха и двата нови специализирани автомобила на пожарната. В същото време екип от Албена участваше в гасене на реален пожар в село Оброчище.
На финала на тренировката бе отчетено, че задачите са изпълнени успешно и екипите са действали, съгласно инструкциите за работа при кризисни ситуации.

Концерт “Нека бъдем добри! “НЕ” на домашното насилие на деца и насилието в училище” се проведе в залата на читалище “Паисий Хилендарски 1870” в Балчик.
5 133 са гласувалите за депутати в Народното събрание в община Балчик. Това е 29,49% от имащите право на глас. 4 866 души /29,05%/