• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

03.08.2015

Във връзка с многобройни сигнали на граждани, постъпили в Община Балчик, и проверка на комисия от администрацията утре ще бъде издадена заповед за забрана на строителството на обект, находящ се в района на плажа в Балчик.
Установено е, че строителните дейности се извършват в период, в който има забрана за извършване на такива, липсва и необходимата документация. Съставен е констативен акт, който е получен от собственика на имота „Интер Инвест“ ЕООД със седалище в град Силистра.
След връчването на заповедта за спиране на строителството ще бъдат предприети мерки за прекъсване на водоснабдяването и електричеството на обекта.
Минималната санкция за незаконното строителство, отредена от Закона за устройството на черноморското крайбрежие, е 10 000 лева. Събарянето на постройките ще бъде следващата мярка на администрацията.

Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.