• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

30.07.2015

Заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и кметът Николай Ангелов прерязаха днес лентата на новопостроената претоварна станция за отпадъци в местността "Момчил" край Балчик. В церемонията участваха кметът на Община град Добрич Детелина Николова и областният управител Маргарита Новоселска.
Станцията е част от голям проект за управление на отпадъците в региона и ще обслужва общините Балчик, Каварна и Шабла. Очаква се тя да приема над 12 000 тона отпадъци на година, от които на линията за сепариране ще се обработват над 10 000 тона.
На претоварната станция има изградена площадка за зелено компостиране, което препдолага разделно събиране на биоразградими отпадъци от паркови зони, дървета, храсти и междублокови пространства. Годишното производство на компост в станцията ще бъде 800 тона.
Строителството на станцията край Балчик приключи бързо и в края на миналата година тя беше завършена, отбеляза кметът Николай Ангелов в приветствието си. Той сподели пред присъстващите, че скоро ще бъде рекултивирано и старото депо за отпадъци, а новите ще се обработват по съвременен начин.

За по-малко от четвърт час парламентарно представените партии в Балчик се споразумяха за състава на СИК-овете в община Балчик по време на свиканите от кмета Николай Ангелов...
Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.