• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

12.02.2015

Община Балчик изпрати отново информационна форма до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за свлачището във вилна зона "Фиш-фиш". В документа се описват засегнатите пряко 7 имота в зоната на свлачището и образувалите се пукнатини с дължина 60-70 метра по пътя между Балчик и Албена.
Информацията до комисията посочва, че зоната на свлачището се разраства, като през месец юни миналата година засегнатата площ е била около 5000 кв.м., а сега размерът е 14000 кв.м. Според специалистите от Община Балчик съществува пряка опасност за други 22 имота.
Предложението на Община Балчик е да се направи подробно геоложко проучване на района и да се изготвят проекти за укрепване. Иска се също да се направят инженерно-геоложки мероприятия за трайно стабилизиране и укрепване на района, включително изграждане на битова и дъждовна канализация.

Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.
При извършено на 12.02.2024 г. и 26.02.2024 г. пробонабиране и изследване по показателите от група „А“ от пунктове при крана на потребителя в 08. Зона Оброчище 1, с. Сен