• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

05.11.2013

Община Балчик ще бъде представена на туристическо изложение – WORLD TRAVEL MARKET, което се провежда в Лондон, Великобритания от 4 до 7 ноември 2013 година. Участието е в рамките на проект „Пъстрото лице на Добруджа“, който се реализира от Община Добрич с партньори общините: Балчик, Добричка и Каварна, с финансовата подкрепа на Оперативна Програма „Регионално развитие” 2007 - 2013. Общината се представя на националния щанд на България заедно с 27 туристически фирми и общински администрации под слогана BULGARIA – A DISCOVERY TO SHARE.
WTM – Лондон е един от най-значимите форуми в световен мащаб, който събира милиони посетители и професионалисти от цял свят. Те ще могат да се запознаят с разработените в рамките на проекта 15 маршрута, които представят туристическият ресурс на новата дестинация „Пъстрото лице на Добруджа“ не само с добруджанското Черноморие, но и с вътрешността на Добруджа, която е люлка на европейските цивилизации и крие много тайни.

Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.