• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

09.08.2013

Балчик ще се включи в първата регионална акция за почистване на бреговете на Черно море, която се провежда по инициатива на бТВ от 3 до 11 август в рамките на кампанията „Да изчистим България за един ден!”.
На 10 август ще бъде почиствана най-северната част на плажа в КК "Албена". Този район няма стопанин, но се посещава в активния туристически сезон.
Община Балчик осигурява транспорт до мястото за почистване. В 9.00ч. автобус на Общината ще тръгне от паркинга на магазин "Аквилон" в посока НЧ "Паисий Хилендарски" и Албена. Желаещите да се включат в акцията ще имат осигурени материали за почистване и минерална вода.
Вечерта от 18.00ч. на открита сцена "Мистрал" ще има концерт, посветен на еко акцията, с участието на звезди от "Гласът на България".

Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.