• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

28.05.2012


На официалното откриване на туристически сезон Лято 2012 присъстваха заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов, ръководители на държавни институции, представители на браншови организации, депутати и общински съветници от местния парламент.

Зам.-министърът сподели, че за предстоящия сезон се очаква ръст на чуждестранните туристи у нас с 5 до 8%, като очакванията са за най-голямо увеличение на руския пазар. Той изрази и приятната си изненада от развитието на Балчик и пожела успехи през сезона.

Благой Рагин - председател на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите, също отправи приветствие към събралите се на откриването и изтъкна, че дъждовното време на този ден е знак за това, че туристическият сезон ще върви по вода. Той съобщи, че Балчик е номиниран за Фестивален град на Балканите от Балканския алианс на хотелиерските асоциации.



Концерт “Нека бъдем добри! “НЕ” на домашното насилие на деца и насилието в училище” се проведе в залата на читалище “Паисий Хилендарски 1870” в Балчик.
5 133 са гласувалите за депутати в Народното събрание в община Балчик. Това е 29,49% от имащите право на глас. 4 866 души /29,05%/