• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

08.05.2012

Представяне на резултати от инфраструктурен проект на Община Балчик и презентация на проект за реализация на Център за настаняване от семеен тип се състояха днес в залата на Общинска администрация.

Проектът по Оперативна програма „ Регионално развитие" : „Рехабилитация и благоустрояване на улици:"Д-р Златко Петков", „Иван Вазов", „Г. Бенковски", „Хр. Ботев" и „Дунав"; Рехабилитация на два паркинга встрани от улици „Д-р Зл. Петков" и „Г. Бенковски" и изграждане на места за отдих в близост до ул. „Г.Бенковски" е обхванал ремонтни дейности на около 4 км. улична площ. От презентацията, включваща снимки на обновените обекти, стана ясно, че се е подобрила физическата среда на град Балчик, осигурени са повече места за паркиране, както са се увеличили и възможностите за отдих на жителите и гостите на града.  Заместник-кметът по „Устройство на територията" Стелиян Железов, който е и ръководител на проекта, заяви, че благодарение на извършените ремонтни дейности вече с гордост ще можем да посрещнем туристите.

Презентация на проект „Реализация на Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) - гр. Балчик с капацитет 14 деца и благоустрояване на прилежащото дворно пространство в УПИ III, кв. 148, ж.к. „Балик" бе направена от Димитър Димитров, началник отдел „Евроинтеграция и международно сътрудничество" и ръководител на проекта. Специфичната цел е подобряване качеството на живот и жизнената среда на деца над 3-годишна възраст и младежи с увреждания чрез създаване на Център за настаняване. Проектът се явява важна стъпка към постигане целите на деинституционализацията на децата в рамките на територията на гр. Балчик и осигуряване на предпоставки за равни възможности за тези деца.


Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.
При извършено на 12.02.2024 г. и 26.02.2024 г. пробонабиране и изследване по показателите от група „А“ от пунктове при крана на потребителя в 08. Зона Оброчище 1, с. Сен