• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

10.02.2012

Язовир "Ляхово" е в добро състояние и няма видими пукнатини, се казва в докладна записка на кмета на село Оброчище Данаил Караджов. По-рано тази седмица кметът на Общината Николай Ангелов разпореди проверка на язовира с цел да се предотвратят евентуални наводнения след интензивното снеготопене. По думите на Данаил Караджов сдружението, което стопанисва язовира, е осигурило наблюдение на нивото и то не се е променяло от години. Изпускателните съоръжения са в изправност и при необходимост може да се понижи нивото на водата. Когато това се наложи, стопаните са длъжни да го направят при подходящи метеорологични условия, съответстващи на нормативната база, и да се информира Басейнова дирекция.
Язовир „Македонка” е вторият на територията на общината. Той е ретензионен и състоянието му е задоволително. Извършено е почистване на растителността в обхвата на основния изпускател на съоръжението. Със Заповед №151/06.02.2012 година на кмета на Община Балчик на служителите от помпена станция “Македонка” са вменени задължения по оповестяване при движение на високи води към с.Вранино, Община Каварна.

Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.