• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

28.07.2011

По покана на кмета на Община Балчик Николай Ангелов днес се проведе първа среща на представителите на политическите сили във връзка с предстоящите избори. На събирането присъстваха упълномощени представители на ГЕРБ, Коалиция за България, НДСВ, Атака, Синята коалиция и ДПС, които трябваше да определят състава на Общинската избирателна комисия.
Кметът разясни, че ОИК ще бъде от 17 члена, като разпределението е следното: осем участници от  ГЕРБ, трима от Коалиция за България, трима от ДПС, по един от Атака, Синята коалиция и НДСВ.
Предложенията на партиите се разглеждат от комисия, назначена от кмета Николай Ангелов, която трябва да установи валидността на документите. Едно от изискванията е членовете на комисията трябва да бъдат с висше образование.
Кметът предложи комисията да има председател от ГЕРБ, заместник-председател от БСП и секретар от ДПС.
До консенсус не се стигна, тъй като представителят на ГЕРБ поиска и заместник-председателя на комисията да е от неговата партия.
Участниците в срещата се съгласиха консултацията да продължи в понеделник от 16.00ч, когато се очаква ръководният състав на ОИК да стане ясен.

За по-малко от четвърт час парламентарно представените партии в Балчик се споразумяха за състава на СИК-овете в община Балчик по време на свиканите от кмета Николай Ангелов...
Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.