• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

15.06.2011


15 юли е датата за приключване на дейностите по ВиК проекта в Балчик. Това стана ясно на провелата се днес ежемесечна среща на изпълнителите. Причини за отлагане на финалната дата са довършването на резервоар „Царичино", проблеми по канализацията, както и пускането в експлоатация на водоснабдителната мрежа.

Изпълнителите споделиха, че са работили в 1820 частни имота, от които 1654 са вече свързани към новата мрежа. С 37 от имотите има различни проблеми, които са докладвани на главния инженер на проекта. Има и такива, в които не е бил открит собственик, а други са празни парцели. Премахването на старата мрежа в два имота в кв. „Левски" ще доведе до спиране на водата и това създава също изоставане в графика, докладваха на срещата днес.



Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.