• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

28.04.2011

Общинска стратегия за развитие на социалните услуги в община Балчик за периода 2011-2015 година бе приета на заседание на Общинския съвет. Стратегията представя развитието на социалната политика в общината, дефинира целите и задачите на местната власт, НПО и местната общност към разрешаване на нарастващите потребности на жителите от социални услуги и подкрепа.

Включените в стратегията услуги се отнасят за всички рискови групи на територията на общината - продължително безработни, младежи без работа, лица и деца с трайни увреждания, многодетни семейства, непълнолетни родители, деца в риск и други. Стратегията включва превенция на изоставянето и деинституционализация на грижите за деца, преодоляване на социалното изключване на уязвими групи и лица и грижа за старите хора за по-добър и достоен живот.


Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.