• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

29.09.2009

Делегация от румънския град Текиргьол, водена от кмета Адриан Стан, посети днес Балчик. По време на срещата в местната администрация гостът изложи пред своя колега Николай Ангелов проект, в който Община Балчик бе поканена за партньор.
Трансграничният проект има основна цел изграждането на ботаническа градина в Текиргьол. Водеща роля в реализирането на идеята от българска страна ще има ДКИ КЦ „Двореца”. Ботаническата градина в крайбрежния румънски град ще се гради на площ от 11 хектара и ще включва оранжерия и открити площи. Партньор от румънска страна е университетът в Констанца и Областна управа. Кметът Адриан Стан отправи покана до своя колега да посети Текиргьол в средата на месец октомври, когато подготовката на проекта ще бъде в разгара си. Николай Ангелов благодари за отправената покана и отбеляза, че един проект е работещ, когато инвестициите в него са реципрочни и за двете страни.

Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения.
Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.