• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста


На 31.08. 2010 г., вторник, от 10.30 ч. в сградата на община Шабла (голяма зала) ще се проведе кръгла маса, която официално ще анонсира старта на етапа на изграждане на капацитет на МИРГ: Шабла-Каварна-Балчик.

На срещата ще бъдат представени целите и задачите на този етап, какво е свършено до момента, какво предстои, как местните хора ще участват в процеса.

Ще бъдат формирани фокус групи, които през следващите два месеца, съвместно с експертите, активно ще работят, за да определят какви да бъдат приоритетите за развитие на нашата рибарска област и кои да бъдат ключовите проекти, чрез които ще се постигне основната цел на стратегията - а именно да живеем по-добре и по-щастливи на нашата територия.

На следващия ден, 01.09, вторник, от 9.00 часа в сградата на общинска администрация Каварна, ще бъде организирано еднодневно обучение за членовете на фокус групите, по време на което ще се презентират основните елементи на стратегическото планиране. Основната задача на обучението е да подготви участниците в групите активно и с разбиране да се включат в разработването на стратегията.

Детайлните програми на Кръглата маса и на обучението са публикувани на интернет страниците на общините Шабла, Каварна и Балчик.

Всички, които са готови да отделят част от времето и усилията си, за да се включат в този изключително важен за местната общност проект, са добре дошли! 


За контакти и допълнителна информация:

Нелко Йорданов - община Шабла, тел. 05743 5037, 0896 788 533

Елена Балтаджиева - община Каварна, тел. 0570 8 22 46

Димитрин Димитров - община Балчик, тел. 0579 71053
Прикачени файлове: