• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

ТУРИСТИЧЕСКО ДРУЖЕСТВО "ВЛАДИСЛАВ ВАРНЕНЧИК - ВАРНА 

   П Р А В И Л А

за организиране и провеждане на

 

ЧЕТВЪРТИ ОБЩИНСКИ ПЕШЕХОДЕН ПОХОД

Варна-Балчик 22.09.2024 г.


        І. Цел и задачи

         Туристическия поход Варна-Балчик има за цел развиване на морално волевите качества на участниците, проверка на физическата и психическата им подготовка, за преодоляване на екстремно натоварване, чрез пешеходен туризъм. Задачата му е да запознае участниците с природните дадености на Варненския регион, да активизира любовта им към природата и Родината.

         ІІ. Време и място на провеждане

         Походът ще се проведе на  22 септември 2024 г., като началото е гр.Варна по маршрут: УМБАЛ „Св. Марина" -м. „Телевизионна кула"-м."Дилбер чешма"-нови гробища Виница-Аладжа манастир-пп Златни пясъци-с. Кранево-кк Албена-Дамбата-гр. Балчик. Тръгването е в 07.30 ч пред метанстанцията до УМБАЛ „Св. Марина". Финиширането е  в 18.30 ч в северния край на крайбрежната алея на гр. Балчик.

        ІІІ. Условия за участие

           3.1. В похода имат право да участват всички желаещи, които са  мотивирани и в добро здравословно състояние.

           3.2.  Участниците в похода заплащат стартова такса за участие, в размер на 15 лв. за работещи и 5 лв за учащи и пенсионери. Ще бъде осигурен транспорт  Балчик-Варна на цена 6 лв.

         ІV.Екипировка и документи.

          4.1. Участниците са екипирани за летен поход в ниската планина, разполагат с туристически щеки, дъждобран, шапка, резервни обувки, чорапи и дрехи за преобличане, връхна дреха против вятър, санитарен пакет и суха храна.

          4.2. Участниците получават в писмена форма инструктаж за похода, подготвен от водача.

          4.3. Участниците подписват декларация, че са физически здрави, участват   на собствена отговорност, приемат целите и задачите на похода, задължават се да спазват дисциплината на движение и указанията на водача.

        V. Обезпечаване  на похода.

         Походът "Варна-Балчик 2024"  се съпровожда от обезпечаваща група, която осигурява подкрепителни пунктове по маршрута, както и превозва  излишния в момента багаж. С финансовата подкрепа на Община Варна за участниците е осигурена междинна закуска, тонизиращи студени и топли напитки и екипировка -  тематична фланелка.  Има осигурен транспорт Балчик-Варна по предварителна заявка на старта.

         VІ. Справки.

         Справки и записване за участие, спонсориране,  организационно обезпечаване и др. се извършва на телефоните на ТД "Вл. Варненчик"-Варна: Върбан Петков - секретар на e-mail:varbanpetkov@gmail.com; e-mail:t.d.vladislav@abv.bg и GSM:0888 466 443 ; Венцислав Стайчев GSM:0886025473 - водач