• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

публикувано на 29.12.2022 г.

Мобилен ваксинационен пункт

БЧК Добрич


Дейността мобилен ваксинационен пункт се изпълнява от Български Червен кръст и е част от комплексната програма „Дейности в отговор на COVID-19 в България". Проекта се финансира от Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

Мобилният ваксинационен пункт (кемпер) е познат в област Добрич, тъй като през летните месеци изпълнявахме дейността. След кратко прекъсване отново сме на разположение до края на месец март следващата година.                                      

Кемперът е технически оборудван, налични са медицински консумативи и лекарски екип,  който ще предоставя информация при желание от страна на хората относно развитието на пандемията, видове ваксини и други въпроси по темата.

Който желае, може да си постави ваксина срещу COVID-19.

В мобилният пунк са налични иРНК и векторните ваксини (Пфайзер и Янсен), както и бустерни дози.

Планирали сме да  посетим  Община Балчик на 9 и 30 януари за времето от 14 до 18 часа, на паркинга до сградата на Домашен социален патронаж. Ако има желаещи да се ваксинират с ваксина различна от наличните или имат някакви въпроси, могат да се обадят на тел.0885/600 202, за да сме максимално полезни на жителите  гостите на общината.

При посещението си, ще бъдат раздадени и рекламни материали (листовки, тениски, торбички, чадъри и др. ) с логото на нашата информационна кампания „Ти решаваш"


На сайта: https://tireshavash.info можете да получавате информация за останалите дейности по програмата.