• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

30.03.2011

Първа копка на реконструкцията на стадиона в Балчик бе направена днес. Строителството ще бъде на три етапа, като първият се очаква да приключи в рамките на 6 месеца. Наесен ще бъдат изградени половината от предвидените 3100 седящи места, спортен терен, административна част и съблекални. В следващите етапи ще бъдат направени козирка, закрита баскетболна зала и останалите седящи места.
Преди да даде ход на строителните дейности, кметът Николай Ангелов сподели: „Вярвам, че изпълнителите ще направят така, че наесен на новия терен да се играят футболни срещи. За мое лично съжаление тези мачове ще бъдат от „В” група по известни на всички причини. Радостен съм, че най-накрая строителството започва, но много повече ще се радвам, когато прережем лентата на този стадион.”
Изпълнител на обекта е бургаската фирма „Торкрет”, специализирана в изграждането на спортни комплекси.

На 17 юли /сряда/, при благоприятни метеорологични условия, ще бъдат извършени имагоцидни обработки срещу комари в гр. Балчик и в селата Оброчище, Кранево и Рогачево.
Националният отбор по ветроходство в клас "Оптимист" е в Балчик от днес и до 12 юли ще провежда своите тренировки в акваторията на залива.