• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

09.11.2010

    Във връзка с одобрено проектно предложение на община Балчик по проект "Протегната ръка за помощ" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2007-2013, екипът на проекта уведомява  жителите на община Балчик, че:

-  За дейността "Домашен помощник" ще бъдат включени 50 лица с увреждания и самотни възрастни хора, които ще се обгрижват от 25 домашни помощника.

-  За дейността "Социален асистент" ще бъдат включени 10 деца с трайни увреждания, на които ще се предоставят социални услуги от 5 социални асистенти.

     Проектът "Протегната ръка за помощ" се реализира по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG 051PO00-5.2-07 по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

    Основна цел на проекта е подобряване качеството на живот на хора с увреждания и самотно живеещи хора чрез създаване на условия за ефективно упражняване правото им на независимост и социално включване, намаляване на риска от зависимост от институционален тип грижи. Гарантиране на  достойно съществуване на обгрижваните лица и повишаване предлагането на пазара на труда чрез създаване на нови работни места.

    Проектът "Протегната ръка" е насочен към хората, без оглед на тяхното финансово положение и при условията на недопускане на дискриминация, основана на пол, възраст, етническа принадлежност и др.

На 18 ноември от 10.00 ч. каним всички, желаещи да се възползват от социалната  услуга "Домашен помощник" или  Социален асистент" на информационна среща в сградата на общинска администрация  Балчик.

Потребителите на услугата  "Домашен помощник" трябва да отговарят на следните условия:

- самотни възрастни хора, които поради влошено здравословно състояние и напреднала биологична възраст трудно се справят с организиране на своя бит и имат нужда от обгрижване.

- лица с увреждания

Потребителите на услугата "Социален асистент" трябва да са деца  с трайни увреждания, които поради здравословното си състояние не посещават училище.

На 17 ноември от 10.00 часа  каним в сградата на  общинска администрация  Балчик  всички, желаещи да  изпълняват длъжността "Домашен помощник" или "Социален асистент" на информационна среща

- Предоставящите услугата "Домашен помощник" трябва да са в добро физическо и психическо състояние и да не са осъждани. Техният подбор ще се извърши според изискванията на българското трудово и антидискриминационно законодателство.

- Предоставящите услугата "Социален асистент" трябва да са в добро физическо и психическо състояние и да не са осъждани. Техният подбор ще се извърши според изискванията на българското трудово и антидискриминационно законодателство, а задължително е условието тяхното  общуване с децата, ползващи услугата,  да   има  обучителен и игрови  характер.


                  След провеждане на информационните срещи,  до 30 ноември 2010 г. включително, ще се приемат заявления от потребителите и предостяващите социалната услуга "Домашен помощник" и  "Социален асистент" в информационния център на Общинска администрация Балчик.

  

За контакти: тел. 0579/7-10-53 и 0579/7-10-65

Ръководител проект,  Димитрин Димитров


Община Балчик ще се включи в кампанията на bTV "Да изчистим България заедно". Събитието ще се проведе на 14 септември, като през деня всеки, които иска да се включи,
През ДСК Директ можете да платите своя данък МПС и други местни данъци и такси към Община Балчик.