• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

24.05.2024

Честит 24 май, скъпи преподаватели и ученици, културни дейци и съграждани! 

За мен е чест да ви поздравя с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Празник на Балчик!

На този ден благодарим на всички, които пазят културно-историческото ни наследство и го предават на младите поколения. Гордеем се с постиженията и всеотдайността на нашите учители, които градят духовната крепост на писмеността и знанието.

Вярвам, че всички, които обичаме нашия красив град, ще бъдем отново заедно, за да се поздравим за силата на българския дух и отдадем заслуженото признание на съвременните наши просветители.

Заедно с вас благодаря на учителите и творците ни за стремежа им да съхраняват и развиват нашата културна идентичност, да пазят българската духовност и затвърждават името на Балчик като средище на просветата и културата.

Бъдете здрави, с вдъхновение сбъдвайте мечтите си и постигайте успехи!

Да ни е честит 24 май!


Николай АНГЕЛОВ
Кмет на Община БАЛЧИК

Концерт “Нека бъдем добри! “НЕ” на домашното насилие на деца и насилието в училище” се проведе в залата на читалище “Паисий Хилендарски 1870” в Балчик.
5 133 са гласувалите за депутати в Народното събрание в община Балчик. Това е 29,49% от имащите право на глас. 4 866 души /29,05%/