• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

18.04.2024


Ръководството на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи проведе среща с представителите на местната власт, с директори на училища и социални заведения. На нея бе отчетен спад на престъпността в сравнение с 2022 година. 

"Община Балчик е за пример сред останалите общини в региона по отношение на поддръжката на пътната мрежа",  заяви главен инспектор Жулиян Минев, началник на сектор "Пътна полиция" в Областната дирекция. Той също отчете спад на пътно транспортните произшествия, но смята, че обстановката по пътищата в областта продължава да бъде влошена. От началото на годината има регистрирани 3 тежки ПТП. 

Представителите на МВР благодариха на Община Балчик за съдействието за издръжката на полицаите от Румъния. Те ще започнат работа в съвместни екип с българските си колеги от идния месец. 

Висока оценка бе дадена и за работата с подрастващите и превенцията срещу употребата на упойващи вещества. 

Предстоят поредица от инициативи на местната власт и МВР, които ще са насочени срещу домашното насилие.Честит 24 май, скъпи преподаватели и ученици, културни дейци и съграждани!
За мен е чест да ви поздравя
6496 домови табели ще бъдат предоставени за жителите на гр. Балчик и вилната зона. Те са изработени по проект: BG06RDN001-19.585-0001