• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

08.03.2024

При извършено на 12.02.2024 г. и 26.02.2024 г. пробонабиране и изследване по показателите от група „А“ от пунктове при крана на потребителя в 08. Зона Оброчище 1, с. Сенокос, общ. Балчик, същите не отговарят на изискванията.

Подаваната във водопроводната мрежа вода не отговаря на Наредба № 9/2001 г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели и същата не следва да се ползва за такива нужди. Това се казва в писмо на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова до Община Балчик.

За отстраняване на съществуващите несъответствия е издадено предписание до водоснабдителното дружество за предприемане на мерки в кратък срок. От страна на „ВиК Добрич“ АД е внесена молба в РЗИ-Добрич за удължаване срока за изпълнение на горецитираното предписание с оглед предприемане на ефективни мерки.

РЗИ препоръчва да се използва бутилирана вода от търговската мрежа, а при невъзможност за закупуване на такава или ползване на вода от резервни съдове, същата преди консумация да се преварява.

Община Балчик ще се включи в кампанията на bTV "Да изчистим България заедно". Събитието ще се проведе на 14 септември, като през деня всеки, които иска да се включи,
През ДСК Директ можете да платите своя данък МПС и други местни данъци и такси към Община Балчик.