• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

29.02.2024

Продължава участието на Община Балчик в туристическия кампус, организиран от големия оператор ДЕР Туристик Германия.

Представители на повече от двеста фирми от градовете Кьолн и Есен се запознаха през последните два дни с условията за отдих и развлечения в региона на Балчик. Повече от туроператорите имат опит с българските курорти, но на щанда на Общината получиха информация за новите обекти за спа и рекреационен туризъм, голф игрищата, богатата културна програма и възможността за бърз трансфер от летището до всеки хотел.

Специален акцент на щанда е ваканционното селище Албена, чиито представител запозна всеки посетител с отличните форми за почивка в комплекса, екологичните стандарти и био продуктите, отглеждани специално за гостите.

Участието на Общината в изложението е в рамките на проекта на Министерството на туризма „Реклама на Община Балчик на територията на Федерална Република Германия чрез ефективни комуникационни кампании, с цел привличане интереса на туристи към България“. 

Заедно с Община Балчик своите продукти представят туристически фирми от Турция, Испания и Гърция.

По-късно днес кампусът ще срещне участниците с представители на бизнеса от град Мюнстер.

Община Балчик ще се включи в кампанията на bTV "Да изчистим България заедно". Събитието ще се проведе на 14 септември, като през деня всеки, които иска да се включи,
През ДСК Директ можете да платите своя данък МПС и други местни данъци и такси към Община Балчик.