• Размер на текста:
  • Намали размера на текста
  • Увеличи размера на текста

29.02.2024

Продължава участието на Община Балчик в туристическия кампус, организиран от големия оператор ДЕР Туристик Германия.

Представители на повече от двеста фирми от градовете Кьолн и Есен се запознаха през последните два дни с условията за отдих и развлечения в региона на Балчик. Повече от туроператорите имат опит с българските курорти, но на щанда на Общината получиха информация за новите обекти за спа и рекреационен туризъм, голф игрищата, богатата културна програма и възможността за бърз трансфер от летището до всеки хотел.

Специален акцент на щанда е ваканционното селище Албена, чиито представител запозна всеки посетител с отличните форми за почивка в комплекса, екологичните стандарти и био продуктите, отглеждани специално за гостите.

Участието на Общината в изложението е в рамките на проекта на Министерството на туризма „Реклама на Община Балчик на територията на Федерална Република Германия чрез ефективни комуникационни кампании, с цел привличане интереса на туристи към България“. 

Заедно с Община Балчик своите продукти представят туристически фирми от Турция, Испания и Гърция.

По-късно днес кампусът ще срещне участниците с представители на бизнеса от град Мюнстер.

Кино-концерт, посветен на видния български пианист и композитор Димитър Ненов, ще се проведе в Балчик на 25 март от 17:30ч. на сцена “Мелницата”.
При извършено на 12.02.2024 г. и 26.02.2024 г. пробонабиране и изследване по показателите от група „А“ от пунктове при крана на потребителя в 08. Зона Оброчище 1, с. Сен